Over Judith Otten

 

Al snel na mijn afstuderen aan de faculteit Diergeneeskunde wist ik dat ik meer wilde weten over andere vormen van geneeswijzen. Ik ben, naast mijn werk in de reguliere diergeneeskunde, opleidingen en cursussen gaan volgen in de acupunctuur en TCM, de Traditional Chinese Medicine.

 

Homeopathie kon ik voor mezelf nooit goed verklaren. Maar toch ben ik ook aan die opleiding begonnen. Vanaf het moment dat ik zelf dieren onder supervisie behandelde, raakte ik  gefascineerd. De effecten waren soms zó bijzonder, en bij dieren kan er geen sprake zijn van een placebo-effect. Wat je ziet, is wat  het is. Het was een "Point of no Return" voor mij; vanaf dat moment kon ik het niet meer naast me neer leggen.

 

Er zijn zóveel mogelijkheden met homeopathie. Soms zijn de reguliere mogelijkheden beperkt of heeft een dier teveel bijwerkingen door de middelen. Dan kan homeopathie heel waardevol zijn. Evengoed kan ook homeopathie niet alles genezen. Daarom is het goed om verschillende behandelingsmogelijkheden te kennen.

  

Opleidingen:

1993-2000: Diergeneeskunde aan faculteit DGK te  Utrecht

2002-2003: humane acupunctuur en TCM bij NAAV

2005-2006: Veterinaire acupunctuur IVAS te Hasselt (BE)

2012-2017: Homeopathie opleiding aan VHCN te Lochem

 

Werk:

2000-2017:Regulier werkende dierenartspraktijken vanaf 2000

2018: Zelfstandig werkend als homeopatisch dierenarts

 

Lid:

Stichting complementair werkende dierenartsen