Het homeopathisch consult
Het homeopathisch behandelen van dieren heeft alleen effect als er een goed samenspel is tussen het dier, de eigenaar en de homeopaat. Daarom is het eerste consult heel belangrijk. Ik kom bij u aan huis, of op stal, indien het een paard betreft. Tijdens dit consult wordt uitgebreid naar de klacht gevraagd. Het is van belang te weten wanneer deze voor het eerst is opgetreden, hoe de klacht zich uit, hoelang de klacht al bestaat en wat er in het voortraject eventueel al aan is gedaan. Maar minstens zo belangrijk zijn de vragen over het dier zelf en zijn leefomgeving, zijn gewoontes en reacties: hoe is het eetgedrag, het slaapgedrag, de omgang met huisgenoten en andere dieren, de wijze van reageren bij onweer, als het dier alleen gelaten wordt, etc..

 

Na zo'n uitgebreid consult is er een goed beeld ontstaan van de klacht, zijn er voldoende specifieke kenmerken van het dier bekend en is duidelijk hoe de relatie tussen dier en eigenaar is. Aan de hand van deze informatie bepaal ik het homeopathische middel en stuur ik de middelen naar u op.

 

Diersoort

In principe kan iedere diersoort homeopathisch behandeld worden. Ik heb mij tot nu toe vooral gericht op hond, kat en paard.

 

Behandelingsduur

Hoe lang de behandeling duurt, is afhankelijk van de klacht. Chronische klachten hebben over het algemeen een langere behandelingsduur. En sommige klachten vragen om een levenslange behandeling. 

 

Tarieven

De eerste 2 consulten samen: € 70,- (excl. 21% BTW)

Ieder vervolgconsult:                 € 40,- (excl. 21% BTW)

Dit is exclusief de voorgeschreven homeopathische  middelen.